Bale otklonio sve dileme: Spreman sam!

Najbolji igrač Velsa spreman za duel sa BiH

Bale otklonio sve dileme: Spreman sam!

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Zenici snage odmjeriti sa Velsom.

Naš nacionalni tim će u duel sa Velsom najvjerovatnije ući bez Edina Džeke, dok će selektor Velsa Chris Coleman, imati na raspolaganju svog najboljeg fudbalera Garetha Balea, koji je poroteklih 20-ak dana bio van stroja zbog povrede.

Međutim, Bale se oporavio, i predvodit će Vels na Bilinom polju što je i sam potvrdio na svečanosti na kojoj mu je dodijeljen pehar za najboljeg igrača Velsa u 2015. godini.

"Sve je u redu. Za vikend sam igrao 20 minuta protiv Atletica i spreman sam za predstojeća dva susreta. Dobro sam radio u procesu rehabilitacije i spreman sam sto posto. Uživao sam igrati protiv Atletica, nedostajali su mi službeni susreti", između ostalog je izjavio Bale.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nalazimo se među deset najboljih reprezentacija i to je za nas velika stvar, ali svjesni smo da je pred nama još mnogo posla. U proteklim godinama smo radili naporno i blizu smo postizanja nečega što niti jedan naš tim nije uspio. Pod pritiskom smo, ali ovo je ona lijepa vrsta pritiska. U ovom trenutku nismo toliko uzbuđeni, ali subota je sve bliže, pa tako raste i nivo uzbuđenja", dodao je Bale od čijeg raspoloženja će sigurno mnogo toga ovisiti što se tiče igre reprezentacije Velsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.