Bale protiv Lukakua za polufinale Eura

Traži se drugi polufinalista

Bale protiv Lukakua za polufinale Eura

D. Vejo

Prvi polufinalista je reprezentacija Portugala, a večeras će biti poznat i njihov protivnik. Borbu za polufinale prvenstva u Francuskoj tražit će Vels i Belgija koji večeras ukrštaju svoja koplja.

Do četvrtfinala, Vels je stigao tako što su u grupnoj fazi bili bolji od Rusije i Slovačke, dok su od Engleske poraženi čime su sa dva trijumfa obezbjedili plasman u osminu finala takmičenja. Tamo su ih sačekali fudbaleri Sjeverne Irske koje su Bale i društvo dobili minimalnim rezultatom (1:0), čime su se plasirali u četvrtfinale.

Belgija je grupu završila sa šest osvojenih bodova. Protiv selekcije Irske ostvarili su uvjerljivu pobjedu (3:0), Švedsku su sa jednim pogotkom ispratili kući dok su od Italijana izgubili, ali to je bilo dovoljno za prolaz u osminu finala. Tamo ih je sačekala reprezentacija Mađarske koju su deklasirali sa velikih 4:0, čime su otvorili vrata četvrtfinalu gdje ih čeka Vels.

Meč između Velsa i Belgija igra se večeras od 21. sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi