Baleov gol dovoljan za novo madridsko finale

Liga prvaka

Baleov gol dovoljan za novo madridsko finale

E. Škorić

Kao i prije dvije godine, u finalu Lige prvaka igrat će madridski klubovi Real i Atletico.

Atletico je jučer eliminsao njemački Bayern, dok je gradski rival Real večeras 1:0 pobjedom nad Manchester Cityjem također izborio finale.

U prvih 10 minuta bez pravih prilika, a jedino vrijedno spomena je povreda gostujućeg stopera Kompanyja. U 13. minuti prva prava šansa i to za Real. Carvajal je ubaico, ali neprecizan je Ronaldo glavom.

Real je dominirao na početku utakmice, pa je stigao i do vodstva u 20. minuti, kada je Gareth Bale matirao Joea Harta udarcem iskosa s desne strane. Taj pogodak se ispostavio i odlučujućim.

U 27. minuti Ronaldo šutira iz slobodnjaka, Hart brani. U samoj završnici prvog dijela velika šansa za City. Fernandinho je pucao, Keylor Navas je bio nemoćan, ali stativa je spasila Madriđane.

Indolentnost Cityja i u nastavku. Gosti su nekako igrali preblago, kao da su imali povoljnih 0:0, a ne 0:1. 

Modrić je mogao sve da riješi u 54. minuti, ali je Hart sjajno zaustavio njegov pokušaj. Realova dominacija se nastavila do kraja.

U 65. minuti Bale pogađa stativu glavom nakon ubačaja iz kornera.  Tek u 84. minuti City prijeti i to iz slobodnog udarca skroz iskosa s lijeve starne, ali De Bruyne pogađa samo vanjski dio mreže. U 89. minuti Aguerov projektil odlazi malo preko gola Navasa.

Ostalo je 1:0, gol Balea bio je Kraljevima dovoljan za 14. finale Lige prvaka, novo s Atleticom. Baš će biti uzbudjivo na San Siru...

Real - City 1:0 (Bale 20)

Real: Keylor, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, Isco, Bale, Jesé, Ronaldo. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Toure, Navas, De Bruyne, Aguero.



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti