Balkanci tragičari Bešiktaša, Lyon na penale prošao dalje!
Foto: EPA

Triler u Istanbulu

Balkanci tragičari Bešiktaša, Lyon na penale prošao dalje!

Ekipa Lyona se plasirala u polufinale Evropske lige nakon što je večeras nakon jedanaesteraca savladala Bešiktaš.

Prvi gol na utakmici viđen je u 27. minuti kada je Talisca pogodio za vodstvo Bešiktaša od 1:0, da bi samo sedam minuta kasnije Lacazette lijepim golom poravnao rezultat.

Na novi gol čekalo se do 58. minute, a onda je turski šampion došao do novog vodstva. Adriano je ubacio, a Talisca glavom pogodio za 2:1.

Taj rezultat je odveo ovaj meč u produžetke, a u dodatnih 30 minuta nije bilo pogodaka pa su putnika u polufinale Evropske lige odlučili penali.

Na kraju su se bolje snašli fudbaleri Lyona, koji su rezultatom 7:6 došli do velike pobjede. U prvih šest penal serija su fudbaleri obje ekipe bili precizni, da bi potom Duško Tošić promašio i činilo se da je gotovo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, sa druge strane mu se revanširao Jallet koji je također promašio sa bijele tačke, da bi nakon toga neprecizan bio još jedan Balkanac u ekipi Bešiktaša Matej Mitrović.

Pobjedu i plasman Lyonu u polufinale Evropske lige je preciznim udarcem donio Gonalons, koji je zabio za 7:6 i zaključio dramu u Istanbulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi