Ballack: Kloppu bi odgovarala Engleska

Bivši njemački reprezentativac

Ballack: Kloppu bi odgovarala Engleska

Jürgen Klopp na kraju sezone će napustiti kormilo Borussije Dortmund, a u otočkim medijima već se špekuliše da bi mogao preuzeti Manchester City ili Liverpool. 

Nekadašnji kapiten reprezentacije Njemačke, Michael Ballack, vjeruje da bi Jürgen Klopp na kraju mogao završiti u engleskom Premiershipu. 

"Odgovarala bi mu Engleska jednog dana, osim toga govori odlično i engleski jezik. Postoje znakovi da bi mogao tamo otići. Trenirao je jedan od ponajboljih njemačkih klubova, on je trener koji prihvaća ideje i priznat je na međunarodnoj sceni," kazao je Ballack, koji vjeruje da će se engleski klubovi uskoro vratiti na evropski vrh. 

"Vjerujem da je ovo samo slabiji trenutak za engleske klubove. Chelsea, Arsenal i klubovi iz Manchestera, nisu vrlo daleko od Barcelone, Real Madrida i Bayerna. Tu se Englezi mogu popraviti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije