"Balotelli je zbog Nice odbio da igra u Ligi prvaka"

Imao ponudu Lyona

"Balotelli je zbog Nice odbio da igra u Ligi prvaka"

E. Čaušević

Italijanski napadač Mario Balotelli ovog ljeta napustio je Liverpool i karijeru je odlučio nastaviti u Nici.

Balotelli je bio u nemilosti Jurgena Kloppa pa je bio primoran da pronađe novi klub. Iako se činilo da nema zainteresovanih za ovog Italijana, na kraju je Balotelli potpisao za Nicu. Samo nekoliko dana u svom debiju postigao je dva gola protiv Marseillea.

Ipak, posljednje kolo nije ga bilo u sastavu, a još uvijek nije poznato zašto. Predsjednik Nice, Jean-Pierre Rivere, potvrdio je da Nica nije bila jedini klub koji je želio Balotellija.

"Balotelli je zbog Nice odbio da igra u Ligi prvaka i dokazao nam da zaista želi da dođe. Potvrdio mi je i predsjednik Lyona koji je bio u kontaktu s Balotellijem. Mi smo bili sve dogovorili, ali je Lyon pokušao da nam ga ukrade. To je ok, sve je to dio fudbala", rekao je Riviere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi