Balotelli stiže na Olimpico
Foto: EPA

Lazio dovodi Balotellija?

Balotelli stiže na Olimpico

M. Šljivak

Napadač Liverpoola Mario Balotelli karijeru bi mogao nastaviti u redovima italijanskog Lazija.

Kako navode mediji na Apeninima, Lazio je zainteresovan za dovođenje zločestog dečka italijanskog fudbala.

Za njega mjesta u ekipi s Anfielda više nema. Menadžer Redsa Brendan Rodgers najavio je kako ne računa na usluge 25-godišnjeg napadača, te će on do kraja prelaznog roka napustiti Liverpool.

Nekoliko ekipa želi vidjeti Balotellija u svojim redovima. Sampdoria je prva pokazala interes, a sada se u igru za njegovo dovođenje uključio i Lazio.

Nebeskoplavi iz Rima žele Marija dovesti na jednogodišnju posudbu za 2,5 miliona eura, sa opcijom kupovine na kraju naredne sezone uz plaćanje dodatnih 15 miliona eura.

Međutim, tim s Olimpica ima namjeru da plaća samo 30 procenata plate, što je glavni problem u realizaciji transfera. Ipak, Liverpool bi zbog činjenice da se želi riješiti Balotellija, mogao ovu ponudu i prihvatiti i prihvatiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Balotelli je u Liverpool stigao 2014. godine. Na Anfieldu se nije naigrao, te je u 16 nastupa postigao samo jedan pogodak.

Prethodno je nosio dres Milana, Intera i Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.