Golman Sarajeva pred duel sa Atromitosom

Bandović: Favoriti ne pobjeđuju uvijek

Izabranici Dženana Uščuplića večeras će na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru trećeg pretkola Evropske lige odmjeriti snage sa Atromitosom. 

Golman ekipe sa Koševa jedan je od najzaslužnijih za pobjedu Sarajeva u Haugesundu i prolazak u naredni krug takmičenja, ali Dejan Bandović ističe da je kolektiv, glavni adut ekipe sa Koševa. 

"Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Pritisak je bio veliki nakon prve utakmice i mi smo se morali vratiti i pobijediti, što smo na kraju i uspjeli. Ja mogu samo reći da je kolektiv iznio tu utakmicu i da smo svi, uključujući i navijače zaslužni za prolaz u treće pretkolo," kaže Bandović i dodaje: 

"Igramo utakmicu sa jednim jakim protivnikom, koji dvije godine zaredom ispada da u Play Offu, od mnogo jačih protivnika, kao što su AZ i Newcastle. Na nama je da se borimo i damo svoj maksimum. Oni jesu favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek," kaže Bandović. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bordo tim je u svojoj evropskoj premijeri ove sezone na stadionu Asim Ferhatović Hase poražen od Haugesunda 1:0, ali su navijači bordo tima prepoznali borbu i želju izabranika Dženana Uščuplića. Bandović vjeruje da će i sutra ekipa sa Koševa imati veliku podršku. 

"Prije svega moram reći da ja nikada nisam doživio u Premijer ligi da nakon poraza na domaćem terenu, cijeli stadion aplaudira. Mislim da su to momci zaslužili. Moramo igrati sa istim angažmanom i podrška neće doći u pitanje," kaže Bandović. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.