Banega potvrdio da napušta Sevillu

Karijeru nastavlja u Interu

Banega potvrdio da napušta Sevillu

Sevila od sljedeće sezone u svim timu neće imati Evera Banegu. 

Naime, ovaj 27-godišnji argentinski reprezentativac je poslije dvije sezone provedene u Sevilli odlučio da promijeni klub i sljedeća stanica u njegovoj karijeri će najvjerovatnije biti Inter. 

"Ovo je veoma teška odluka za mene. Bio sam sretan tokom prethodne dvije sezone, ali u životu moraš nekada da donosiš odluke. Mislim da mi je dres ostao na koži", izjavio je Banega nakon što je osvojio dvije Evropske lige sa Sevillom. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Banega je u Sevillu stigao 2014. godine i tokom dosadašanje karijere još je nastupao za Newell's, Atletico Madrid i Bocu Juniors. Ove sezone je u svim takmičenja postigao devet golova i upisao pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi