Barbara Berlusconi: Nadamo se vlastitom stadionu do 2019.
Foto: EPA

Barbara Berlusconi: Nadamo se vlastitom stadionu do 2019.

E. Škorić

Predsjednica Milana Barbara Berlusconi na današnjoj press konferenciji govorila je o Kaki, Clarecenu Seedorfu, novom stadionu Milana...

Kaka bi mogao napustiti Milan i preći u redove MLS momčadi Orlanda. Zapravo, to je sve izvjesnije...

"Znam da će Kaka napraviti važnu odluku i on istu mora donijeti u apsolutnom miru. Bit ćemo sretni ako Kaka ostane, ali prihvatit ćemo ako on bude želio da ode".

Filippo Inzaghi, bivši proslavljeni napadač Rossonera, zamijenio je Clarencea Seedorfa na mjestu trenera.

"Inzaghi ima pobjednički mentalitet i sigurna sam da će biti dobar na poziiji trenera Milana. Želim mu sve najbolje i nadam se da će svoj entuzijazam 'kopirati' i na ostae u ekipi".

Ciljevi Milana? "Moramo se ponovo vratiti igranju utakmica Lige prvaka. Jednostavno moramo. Moj otac ima želju da investira u Milan i sigurno će pokušati da napravi stabilniji i jači klub u budućnosti".

"Upitala sam mog oca za novi stadion. Nadam se da će Milan imati vlastiti stadion do 2019. ili 2020. godine. Što se tiče San Sira, s Interom ćemo ga spremiti za finale Lige prvaka 2016. godine"

O bivšim (trenerima) samo najbolje...

"Seedorf je u Milan stigao u jednom teškom razdoblju, ali je radio dobar posao. Želim Seedorfu sve najbolje u budućoj karijeri i mislim da će biti sjajan trener klubova koje bude trenirao".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mario Balotelli je neizbježna tema. "Balotelli je veliki igrač, ali niko nije nezamjenljiv. Vidjet ćemo što će biti s njim".

Za kraj je Barbara kazala kako se nada da će izvršni direktor Adriano Galliani uraditi sve da se Milan vrati u Ligu prvaka i na staze stare slave. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.