Barca ga spremila za prodaju, zabrana promijenila sve
Foto: EPA

Sergi Roberto slučajno ostao u klubu

Barca ga spremila za prodaju, zabrana promijenila sve

M. Šljivak

Mladi fudbaler Sergi Roberto pruža zaista odlične igre u dresu Barcelone ove sezone.

Ovaj 24-godišnjak je dobio priliku za igru na poziciji desnog beka, gdje pruža zaista impresivne igre, iako je kompletnu karijeru uglavnom igrao kao vezni igrač.

Sve je moglo biti i drugačije da 2015. godine nije donijeta odluka da Barca ne može dovoditi igrače, jer je Sergi Roberto bio na izlaznim vratim kluba.

Njemu je saopćeno kako klub ne računa dugoročno na njega i imali su namjeru da ga prodaju, no kazna je spriječila odlazak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je zablistao. Jedan je od najkorisnijih igrača kluba i Luis Enrique je pogodio stavljanjem Roberta na poziciju desnog beka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi