Barca kreće u ofanzivu, nekoga mora kupiti u januaru

Pojačanja Katalonaca

Barca kreće u ofanzivu, nekoga mora kupiti u januaru

E. Škorić

Barcelona će u januaru pokušati da dovede veliko pojačanje i igrača koji će rasteretiti Lionela Messija.

Trener Barcelone Ernesto Valverde je nedavno govorio kako Barcelona nije kompletna i kako nedostaje još makar jedno važno pojačanje kako bi se u potpunosti nadoknadio gubitak Neymara, koji je na ljeto za 222 miliona otišao u PSG.

I kada je Valverde govorio o pojačanjima, Barci nije išlo pretjerano dobro, no sada je njegov tim vodeći u ligi, igra sjajno i kao da mu ništa ne fali, ali očigledno da nedostaje prava zamjena za Neymara, neko ko će rasteretiti Messija i Iniestu. 

Nije tajna da je Barcina najveća želja Philippe Coutinho iz Liverpoola, ali taj transfer se ljetos nije uspio realizovati, pa ostaje opcija da se desi u januaru. Brazilac je tražio da ode, ali Jurgen Klopp je ubijedio upravu kluba da ga zadrži barem do kraja sezone. Kataloncima treba već u januaru novi igrač, pa će krenuti u nove pregovore sa slavnim engleskim klubom.

Neće Klopp ni pomišljati na drugi dio sezone u ligi bez Coutinha, jer bi njegovom prodajom vjerovatno potpisao da ne igra u Ligi prvaka dogodine, što bi se smatralo neuspjehom, kako njegovim, tako i neuspjehom svakoga ko radi na Anfieldu.

Obzirom na težinu dovođenja 'Coua', okrenut će se u Barceloni nekim drugim rješenjima i spremni su da plate 100 i više miliona funti za pravog igrača. Ove sezone posebno se ističe Lyonov Nabil Fekir, koji je znatno jeftiniji od Coutinha, ali i manje provjeren kada je u pitanju veliko iskustvo na internacioalnoj sceni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Schalkeovi mladi talenti Leon Goretzka i Max Meyer, potom CSKA-ov Alexander Golovina, Mesut Oezil i Angel Di Maria, svi oni bit na radaru su Barcelone i neko od njih sigurno će u januaru doći u Barcelonu ukoliko ne uspiju planovi s Coutinhom i Fekirom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti