Barca lakše od očekivanog slavila u gradskom derbiju

Katalonci opet na vrhu

Barca lakše od očekivanog slavila u gradskom derbiju

E. Škorić

U katalonskom derbiju Barcelona je, kao gost, s 3:0 pobijedila Espanyol.

Barcelona je u 35. kolu španske Primere gostovala gradskom rivalu i još jednom pokazala ko je gazda u gradu. Gosti nisu imali pravo na kiks, a na kraju su rutinski ostvarili pobjedu.

Barcelona je opet na vrhu iako ima isto bodova kao i Real Madrid (81), ali Kraljevi su i dalje u prednosti jer imaju da odigraju utakmicu više od rivala iz Barceclone.

Barca je najbolju šansu u prvom dijelu imala u 40. minuti, kada je Sergi Roberto pucao malo pored gola. Već u petoj minuti nastavka bilo je 1:0 za goste, a strijelac je bio Luis Suarez.

Urugvajac je samo kaznio nevjerovatnu grešku Espanyolovih defanzivaca. U ostatku meča Barca je kontrolisala situaciju na terenu, a na 2:0 u 76. minuti povisio je Ivan Rakitić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tačku na 'i' stavio je Suarez u 87. minuti nakon još jedne greške igrača Espanyola.

La Liga, 35. kolo:
Espanyol - Barcelona 0:3 (Suarez 50, 87, Rakitić 76)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi