Barca našla zamjenu za Neymara, u Borussiji bez komentara

Traže 100 miliona eura

Barca našla zamjenu za Neymara, u Borussiji bez komentara

E. Škorić

Barcelona je u potrazi za nekim ko će nadomjestiti odlazak Neymara i nekoliko je kandidata, ali i dalje nije poznato ko će obući dres slavnog tima s Nou Campa.

Među glavnim kandidatima, pored Liverpoolovog Philippea Coutinha, svakako je Ousmane Dembele. Dvadesetogodišnji nogometaš dortmundske Borussije na radaru je Katalonaca, a L'Equipe je ranije objavio kako je igrač postigao dogovor sa Barcom.

Međutim, onda se pojavila vijest da Borussia za mladog i perspektivnog ofanzivca želi najmanje 100 miliona eura, što i nije čudo ako se uzme u obzir da je Neymar prodan PSG-u za 222 miliona eura.

"Nema smisla komentarisati stalno te glasine, ali koliko znam ne postoji nikakav dogovor i igrač je trenutno s nama", kazao je sportski direktor Borussije Michael Zorc, no nije želio da isključi mogućnost da igrač na kraju napusti klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele je jučer na Twitter nalogu napisao "Lol", a da li se smije glupostima koje čita ili cifri koju Borussia traži za njegov potpis, nije poznato. Pored njega i Coutinha piše se i o Paulu Dybali kao mogućoj akviziciji Barce. Jedno je sigurno, svi ovi mladi igrači puno vrijede i klubovi ih se neće lako odrećži, ali treba imati na umu da su Katalonci "puni kao brod" nakon što su se odrekli Neymara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi