Barca nastavlja pobjeđivati, Messi polovičan s bijele tačke

Katalonci bolji od Levantea

Barca nastavlja pobjeđivati, Messi polovičan s bijele tačke

E. Škorić

Barceona je u četvrtom kolu španske Primere upisala i četvrtu pobjedu.

Barcelona je bila poprilično neefikasna u prva tri kola iako je u sva tri ostvarivala pobjede, ali danas su Kataonci uspjeli da se raspucaju, te da postignu tri gola Levanteu (4:1).

Levante se dobro držao na Nou Campu u prvih 45 minuta. Domaći su napadali, imali nekoliko šansi, ali su mreže mirovale.

U nastavku golijada. Barca je pretko Bartre (asistencija Messija) povela u 50. minuti, a samo šest minuta kasnije Neymar je precizan za 2:0.

Barca je preko Messija u 61. minuti, koji je bio precizan s bijele tačke, riješila pitanje pobjednika, mada su gosti iz Valencije preko rezerviste Casadesusa u 66. ublažili poraz. 

Dodajmo još da je Messi u 76. minuti promašio penal. Ipak, iskupio se u 90. minuti, pogodivši za konačnih 4:1.

Barca nakon četiri kola ima maksimalan učinak od četiri pobjede i 12 bodova na kontu, a slijede Real Madrid, Villarreal i Celta sa po 10 bodova. Levante je na začelju sa Sevillom, Malagom, Las Palmasom, Real Sociedadom... Svi imaju po dva boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rayo Vallecano slavio je s minimalnih 1:0 u Las Palmasu, a konačan rezultat postavio je Guerra u 42. minuti. Nešto ranije Villarreal je s 3:1 pobijedio ekipu Athletica.

Primera, 4. kolo:
Barcelona - Levante 4:1 (Bartra 50, Neymar 56, Messi 61 - penal, 90/ Casadesus 66)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.