Barca odahnula: Povreda Busquetsa je lakše prirode

Nakon žestokog starta Escalantea

Barca odahnula: Povreda Busquetsa je lakše prirode

M. Šljivak

Vezni igrač Barcelone Sergio Busquets napustio je sinoć meč protiv Eibara nakon svega desetak minuta i to nakon što je na njega žestoko startovao protivnički igrač Gonzalo Escalante.

Iako se u prvi mah činilo kako je Busquets doživio težu povredu članka, trener katalonskog tima Luis Enrique je donio lijepe vijesti za navijače Barcelone.

Busquets je prošao bez teže povrede i on će uskoro ponovo na teren.

"Njegova povreda nije toliko ozbiljna koliko smo mislili. Pregledi su pokazali da nema većih oštećenja. Također, imam nekoliko igrača koji ga mogu zamijeniti na toj poziciji, tako da se neću previše žaliti", istakao je Luis Enrique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je u Eibaru upisala tri boda s kojima je međutim još uvijek na trećem mjestu u La Ligi iza Real Madrida i Seville.

Barca u narednom kolu igra protiv Betisa također na gostovanju, a tokom sedmice će imati i revanš susret Kupa kralja protiv Real Sociedada.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti