Barca opet na vrhu, Katalonci još nisu primili gol
Foto: EPA

Primera, 7. kolo

Barca opet na vrhu, Katalonci još nisu primili gol

E. Škorić

Barcelona je u sedmom kolu španske Primere gostovala Rayo Vallecanu, te je novom pobjedom ponovo zasjela na vrh tabele.

Valencia je nešto ranije u derbiju s 3:1 pobijedila Atletico i preuzela vrh tabele, no Katalonci su ih ubrzo vratili na drugu poziciju.

Barca je u gostima kod Rayo Vallecana ostvarila sigurnu pobjedu, te još uvijek nije primila pogodak. Dakle, nakon sedam kola izabranici Luisa Enriquea imaju gol-razliku 19:0.

Goste je danas u vodstvo doveo sjajni Lionel Messi. Gerard Pique je ispucao naprijed loptu sa svoje polovice, Messi je pobjegao odbrani domaćih i onda iskosa s lijeve strane matirao Tona.

Minutu kasnije je Neymar postavio konačnih 2:0. Mladi El Haddadi je dodao Brazilcu, koji se lijepo namjestio, a onda desnom nogom sa oko 13 metara prizemnim udarcem loptu poslao iza leđa Tona.

Barca je ostatak utakmice odigrala ‘pod ručnom’, svjesna da je riješila pitanje pobjednika. Još im je pomogao Morcillo, koji je u 60. zbog drugog žutog kartona morao ranije pod tuš.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 7. kolo:
Rayo - Barcelona 0:2 (Messi 35, Neymar 36)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.