Barca se igrala u Cordobi, zaustavila se na 8:0

Primera

Barca se igrala u Cordobi, zaustavila se na 8:0

E. Škorić

Barcelona je nastavila da demolira svoje protivnike, a jadna Cordoba ponižena je sa 8:0.

 U 35. kolu španske Primere Barca je gostovala u Cordobi, te je posljednjeplasiranoj ekipi utrpala čak osam pogodaka.

Do 42. minute domaći su se dobro držali, a onda se ‘otvorilo. U 42. minuti Messi je proigrao Rakitića, koji je sa šest metara zakucao loptu pod prečku.

U samoj završnici prvog dijela Iniesta je asistent, a Luis Suarez postiže zanimljiv pogodak. 

Na samom početku drugog dijela Alves centrira s desne strane, Messi glavom pogađa za 3:0. Alves je asistent i u 53. minuti, a Suarez leđima postiže pogodak. 

Pique je u 65. minuti postigao gol za 5:0, a Messi drugim golom u 80. minuti povisio na 6:0, ali tu nije bio kraj. 

Neymar je u 85. pogodio s bijele tačke, a onda i Suarez svoj treći gol u 88. minuti, pa je Barcelona  sada ponovo na plus pet od Reala, koji kasnije igra sa Sevillom svoj meč 35. kola. Ukoliko Kraljevi kiksaju, možemo reći da je sve gotovo.

Barca je u 35 kola postigla čak 105 golova uz svega 19 primljenih. Messi je s dva gola došao do brojke od 40 prvenstvenih golova i sada je ispred Ronalda, koji je postigao 39 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 35. kolo:
Cordoba - Barcelona 0:8 (Rakitić 42, Suarez 45, 53, 88, Messi 46, 80, Pique 65, Neymar 84 - penal)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.