Barca se odrekla jednog dijela svoje tradicije i historije

Katalonci predstavili nove dresove

Barca se odrekla jednog dijela svoje tradicije i historije

U finišu fudbalske sezone koja je na zalasku mnogi evropski velika koriste svoje utakmice za promociju svojih dresova za narednu sezonu.

Svoje nove garniture za iduću takmičarsku sezonu predstavio je i novi prvak Španije. Barcelona će i naredne godine igrati u Nikeovoj opremi, ali je katalonski div pogazio svoju dugogodišnju tradiciju.

Naime, pruge na novom dresu za domaće utakmice neće biti kao do sada uspravne, nego horizontalne, što je u mnogome pogodilo navijače kluba s Nou Campa.

Ipak, plasman u finale Lige šampiona i titula prvaka Španije, uz moguće osvajanje u Kupa kralja svakako će biti pravipencilin za navijače koji se ne slažu s ovom odlukom kluba da se odreknu jednog dijela dugogodišnje klupske tradicije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.