Barca se provukla u Almeriji
Foto: EPA

Suarez dvostruki asistent

Barca se provukla u Almeriji

E. Škorić

Nogometaši Barcelone slavili su s 2:1 u Almeriji na gostovanju u 11. kolu španske Primere.

Barcelona je daleko od prave forme u posljednje vrijeme, što se pokazalo i u gostima kod Almerije. Katalonci su tek preokretom došli do sva tri boda.

Prvu pravu priliku gosti su imali u 28. minuti, kada je Rakitić glavom šutirao, no golman domaćih je zaustavio njegov udarac. 

Samo minutu kasnije Messi ima dobru šansu, ali pogađa prečku. Promašaji Barce kažnjeni su u 37. minuti. Thievy Bifouma je na asistenciju Fernanda Soriana zatresao mrežu Katalonaca.

Sredinom drugog dijela velika šansa za Barcu, za Suareza, koji pogađa okvir gola. Konačno su gosti uspjeli da izjednače u 73. minuti, a strijelac je bio Neymar na asistenciju Suareza.

Mogao je Suarez postati junak, no neprecizan je u 76. minuti, pa je ostalo 1:1 neko vrijeme. Jordi Alba na drugu asistenciju Suareza donosi Barci pobjedu u 82. minuti.

Barca se vratila na vrh i tamo će ostati neko vrijeme, makar dok Real Madrid ne odigra svoj meč protiv Rayo Vallecana, koji je na programu nešto kasnije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 11. kolo:
Almeria - Barcelona 1:2 (Bifouma 37/ Neymar 73, Alba 82) 


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti