Barca u PSG-u pronašla alternativu za Dembelea i Coutinha
Foto: EPA

Angel Di Maria sve bliži Nou Campu

Barca u PSG-u pronašla alternativu za Dembelea i Coutinha

U Barceloni silno žele nadoknaditi gubitak Neymara koji je ovog ljeta napustio Nou Camp i pojačao Paris Saint-Germaina za nevjerovatnih 222 miliona eura, a sudeći prema informacijama iz različitih evropskih medija, novo pojačanje Barce bi moglo stići upravo iz PSG-a.

Naime, Katalonci su, navodno, sve bliži dovođenju krilnog fudbaler PSG-a, Angela Di Marije. Realizaciji ovog transfera bi doprinijeo i mogući dolazak Kyliana Mbappea u PSG, s obzirom da bi talentovani Francuz mogao ugroziti Di Marijino mjesto u startnih 11 pariške ekipe.

Trener Barcelone, Ernesto Valverde je u velikoj žurbi da pronađe adekvatna pojačanja, pogotovo nakon velikog poraza od Real Madrida u španskom Superkupu. The Sun prenosi da se Di Maria izdvojio kao primarna meta Barcelone jer realizacija transfera Ousmanea Dembelea i Philippea Coutinha  zahtijeva previše vremena, nečega što Barcelona ima sve manje, uzme li se u obzir nestrpljenje navijača katalonskog kluba.

I činjenica da se Luis Suarez povrijedio na posljednjem El Clasicu, te da će propustiti otvaranje nove sezone La Lige, bi mogla natjerati čelnike Barce da što prije pokušaju postići dogovor s PSG-om oko transfera odličnog Argentinca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi