Barca vreba na Bernabeu: Asensio pravi Realu problem

Nisu se dogovorili oko novog ugovora

Barca vreba na Bernabeu: Asensio pravi Realu problem

E. Čaušević

Mladi fudbaler Real Madrida, Marco Asensio, oduševio je sportsku javnost svojim nastupima u Superkupu Španije protiv Barcelone.

Asensio je postigao dva sjajna gola protiv ljutog rivala i pokazao je da će biti igrač na kojeg Real može računati u budućnosti. Španski mediji objavili su jučer da je ovaj mladi napadač mogao napustiti Santiago Bernabeu jer je PSG bio zainteresovan da aktivira njegovu otkupnu klauzulu i dovede ga u Pariz, no Asensio je to odbio.

Međutim, kraljevski klub je i dalje zabrinut da bi mogao izgubiti ovog talentovanog igrača za kojeg je interes pokazala i Barcelona. Naime, Asensio trenutno ima klauzulu u ugovoru od 80 miliona eura, a Real mu već nekoliko sedmica nudi novi ugovor.

Kraljevi se pribojavaju da bi Barcelona mogla nagovoriti mladog igrača da pređe kod njih, te veoma lako aktivirati otkupnu klauzulu. Čelnici Real Madrida trude se da što prije potpišu novi ugovor s ovim igračem koji bi onda imao u ugovoru otkupnu klauzulu od 140 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Asensio ima žestoku konkurenciju u Realu i za svoje mjesto bori se s Ronaldo, Baleom i Benzeomom. Ipak, jasno je da je on budućnost ovog kluba i oni zaista rade sve kako bi produžili ugovor. To traje već dva mjeseca i nema nekog napretka. U Realu se najviše boje da bi Barca mogla ukrasti Asensia", poručio je izvor blizak Kraljevima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi