Barca zbog praznog Nou Campa izgubila "bogatstvo"
Foto: EPA

Koštao ih referendum

Barca zbog praznog Nou Campa izgubila "bogatstvo"

M. Šljivak

Meč španske La Lige između Barcelone i Las Palmasa koji se igrao na Nou Campu prošle nedjelje našao se u centru pažnje evropskih medija.

S obzirom na to da se isti dan održavao referendum o nezavisnosti Katalonije, stadion Barce je iz sigurnosnih razloga bio prazan i meč je odigran bez gledaoca.

Činjenica da nije bilo publike poprilično je koštala katalonskog velikana. Izgubili su čak 3,4 miliona eura zbog meča iza zatvorenih vrata, što je svakako popriličan gubitak, pa čak i kada je u pitanju bogataš poput Barcelone.

Ipak, sigurnost je bila na prvom mjestu. Neredi na ulicama tako nisu prenijeti na tribine Nou Campa koje su izgledale sablasno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U slučaju da se Katalonija odvoji od Španije, Barcelona bi vjerovatno imala mnogo veće gubitke. Oni dobijaju ogroman novac za TV prava, pa je ovih nešto više od tri miliona prava sitnica u odnosu na potencijalne gubitke kluba u budućnosti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi