Barcelona bez Messija ubjedljivo slavila u Gijonu
Foto: EPA

Katalonci upisali visoku pobjedu

Barcelona bez Messija ubjedljivo slavila u Gijonu

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone slavili su danas na gostovanju protiv Sporting Gijona sa 5:0 u okviru šestog kola La Lige.

Katalonci su danas u Gijonu igrali bez Lionela Messija koji se povrijedio u prošlom kolu protiv Atletico Madrida. Ipak, ni odustvo najboljeg igrača nije spriječilo Barcelonu da danas upiše tri boda protiv Sportinga.

Barcelona je od samog početka utakmice imala incijativu na sredini terena, te se odmah vidjelo da će Sporting teško sačuvati svoju mrežu. Katalonska ekipa do prednosti je stigla u 29. minuti utakmice kada je sjajnu asistenciju Turana iskoristio Luis Suarez koji je rutinski savladao golmana domaće ekipe.

Samo tri minute kasnije Barcelona je udvostručila svoju prednost. Sergi Roberto je ovaj put asistirao, a drugi gol za goste postigao je Rafinha. Do kraja prvog poluvremena Barca je mogla i do trećeg gola, ali je Suarez propustio sjajnu priliku.

U drugom poluvremenu Katalonci su nastavili da tresu mrežu Sportinga, a domaći nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti golu gostiju. Od 74. minute domaći su igrali sa igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Alberto Lora.

Barcelona je u samom finišu utakmice uspjela postići još tri pogodaka. Neymar se dva puta upisao u listu strijelaca, a jedan gol uspio je postići i Arda Turan. Barcelona je sada na prvom mjestu sa 13 bodova, dok je Sporting na 12. poziciji sa sedam osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 6. kolo:

Sporting Gijon - Barcelona 0:5


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi