Barcelona demolirala Levante, novi hat-trick Messija
Foto: EPA

Primera

Barcelona demolirala Levante, novi hat-trick Messija

E. Škorić

Lionel Messi je postigao hat-trick u trijumfu Barcelone nad Levanteom (5:0).

Barca je nadigrala Levante u susretu 23. kola španske Primere, te je zadržala korak za vodećim Realom, koji ima bod prednosti u odnosu na Katalonce.

Mrežu gostiju iz Valencije načeo je Neymar, koji je lobovao Diega Marina za prednost domaćih od 1:0.

Messi je prvi od svoja tri pogotka postigao u 38. minuti. Sjajno se snašao poslije asistencije Marca Bartra. Barca je imala 2:0 prednost na poluvremenu.

U nastavku je Levante izdržao 15-ak minuta, a onda je Messi još jednom pogodio. U 65. minuti je Ivan Lopez skrivio penal, Messi bio precizan s 11 metara za 4:0. Konačnih 5:0 postavio je Suarez novim golom u dresu Barce u 73. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 23. kolo:
Barcelona - Levante 5:0 (Neymar 18, Messi 38, 59, 65 - penal, Suarez 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.