Barcelona dogovorila veliko pojačanje na kraju sezone?
Foto: EPA

Verratti stiže na Nou Camp?

Barcelona dogovorila veliko pojačanje na kraju sezone?

E. Čaušević

Kao što smo i ranije pisali na kraju ove sezone Barcelona će sigurno napraviti nekoliko promjena u svom igračkom kadru, a već od ranije je poznato da će doći i novi trener jer Luis Enrique neće produžiti svoj ugovor.

Enrique je prije nekoliko sedmica potvrdio da mu je ovo posljednja sezona na klupi katalonske ekipe, te da neće produžiti svoju saradnju. Jasno je da će Barcelona dobiti novog trenera na ljeto, ali sigurno i nekoliko novih pojačanja. Barcu će napustiti nekoliko igrača, te čelnici kluba žele dovesti nova pojačanja na pozicijama koje su ove sezone postale kritične.

Nakon dugo godina navijači su postali nezadovoljni igrama veznog reda, a o odbrani da ne pričamo. Andre Gomes je ljetos stigao kao veliko pojačanje iz Valencije, no pokazao se kao promašaj. Vezni red je jedan od prioriteta, a čini se da Barca ima konačno rješenje.

Naime, španski mediji objavili su danas da će Barcelona na ljeto dovesti Marca Verrattija koji je saopštio svom agentu da želi karijeru nastaviti na Nou Campu. Italijanski reprezentativac je u nekoliko navrata izjavio da mu je želja da jednog dana zaigra u Barci, a čini se da će ona ovog ljeta biti ostvarena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi