Barcelona i Real u utrci za fudbalera Marseillea

Ljuti rivali jure Lopeza

Barcelona i Real u utrci za fudbalera Marseillea

E. Dindić

Nakon Barcelone i Real Madrid se uključio u borbu za dovođenje mladog veziste Marseillea Maximea Lopeza. 

Sa samo 19 godina Lopez je jedan od najboljih mladih fudbalera u Europi na svojoj poziciji, sposoban je da kreira i postiže golove. Često ga porede sa Andersom Iniestom, a Barcelona ga prati od prošle sezone. 

Poznato je da su u Realu specijalisti za potpisivanje fudbalera koji obećavaju, po veoma jeftinoj cijeni, i kasnije ih lansiraju u prvi tim. Poslije toga prodaju ih po zaista sjajnim sumama. U Realu su se pridružili Barceloni i prate njegov fudbalski razvoj. 

Trener Reala iz Madrida pohvalno se izrazio o Lopezovom fudbalskom umijeću. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je mali, ali zaista je fascinantno kako on igra. Zaista sam impresioniran njegovim karakterom. Mnogo trči, i mnogo kreira šansi za golove", rekao je Zidane.

Međutim, i u Barceloni se tako lagano ne predaju. Naime, oni su uzdaju u Andoni Zubizarretu koji trenutno radi u Marseilleu, i nadaju se da bi on bio ta prevaga da mladi Lopez pređe u Kataloniju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi