Barcelona je gazda u Španiji!
Foto: EPA

El Clasico pripao Barceloni

Barcelona je gazda u Španiji!

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone savladali su večeras na svom terenu ekipu Real Madrida s 2:1 u velikom El Clasicu.

Prvu veliku šansu na utakmici propušta Real Madrid. Igrala se 12. minuta kada Cristiano Ronaldo pogađa prečku sa svega dva metra.

Iz prve prilike na utakmici Barcelona stiže do vodstva. Messi je ubacio iz slobodnog udarca, a Jeremy Mathieu pogađa za prednost katalonskog tima od 1:0.

Novu veliku priliku domaći tim propušta u 31. minuti. Neymar promašuje kompletan gol sa samo dva-tri metra, da bi već u nastavku akcije Real stigao do izjednačenja.

Brzu akciju i sjajnu asistenciju Benzeme petom u gol pretvara Cristiano Ronaldo za (1:1).

Real je do kraja poluvremena imao dvije velike prilike. Prvo je Garethu Baleu poništen čist pogodak, a zatim Velšanin s 10-ak metara promašuje iz dobre pozicije.

Na odmor se otišlo rezultatom (1:1), a u nastavku prvi prijeti Ronaldo. Sjajno je šutirao, ali Claudio Bravo brani njegov udarac.

Do novog vodstva Barca stiže u 56. minuti. Alves dugom loptom pronalazi Luisa Suareza, koji matira Ikera Casillasa za vodstvo Barcelone od 2:1.

Imala je potom Barcelona nekoliko velikih prilika. Međutim, završnica katalonskog tima je bila jako loša, te se Real dobro branio.

Uspio je Real potom da zaprijetii preko Benzeme, ali je Claudio Bravo ponovo sjajno odbranio pokušaj francuskog napadača. Na drugoj strani su prijetili Suarez i Messi, ali je ostalo do kraja 2:1, te je Barcelona stigla do velike pobjede kojom su otišli na četiri boda prednosti u odnosu na Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 28. kolo:

Real Madrid - Barcelona 2:1 (Mathieu 19', Suarez 56' / Ronaldo 31')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.