Barcelona kažnjena zbog ponašanja igrača

Disciplinska komisija UEFA-e odlučila

Barcelona kažnjena zbog ponašanja igrača

Disciplinska komisija UEFA-e odlučila je kazniti Barcelonu zbog ponašanja igrača i navijača tokom i poslije revanš utakmice Lige šampiona protiv PSG-a.

UEFA je kaznila Barcu sa 19 hiljada eura zbog utrčavanja navijača na teren nakon meča te zbog neprimjerenog ponašanja fudbalera koji su dobili 5+ žutih kartona.

Osim Barce, kažnjen je i Napoli koji mora platiti 38 hiljada eura zbog bakljade navijača i bacanja predmeta na teren tokom utakmice protiv Real Madrida na San Paolo stadionu. 

Najveću kaznu dobila je ekipa St. Etiennea koja je mora platiti čak 50 hiljada eura zbog bakljade navijača, bacanja predmeta na teren i neprimjerenog ponašanja navijača tokom utakmice protiv Manchester Uniteda u Evropa ligi. Također, u Evropa ligi je kažnjen i Rostov sa 16 hiljada eura zbog bakljade navijača u meču protiv Sparte Prag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi