Barcelona konačno našla zamjenu za Danija Alvesa?
Foto: EPA

Aurier na meti Katalonaca

Barcelona konačno našla zamjenu za Danija Alvesa?

E. Čaušević

Barcelona će ovog ljeta napraviti nekoliko promjena u svojoj ekipi, a prioritet čelnika kluba je da riješe problem na desnom beku.

Nakon odlaska Danija Alvesa u Juventus pojavio se veliki problem na desnom beku katalonske ekipe. Luis Enrique je bio primoran da na ovu poziciju stavi Sergi Roberta koji je klasični vezni igrač, a nakon što se u tim vratio Aleix Vidal činilo se da je problem riješen.

Međutim, nakon nekoliko sjajnih partija Vidal se povrijedio, pa je Roberto ostao jedini igrač koji može igrati na ovoj poziciji. Jasno je da će to biti prioritet Katalonaca ovog ljeta, a na listi želja već imaju nekoliko igrača. Jedan od njih je i igrač PSG-a, Serge Aurier.

Iako se pisalo prethodnih dana da je Aurier dogovorio transfer u Manchester United čini se da Barcelona želi pokvariti ovaj posao. Barca je prošlog ljeta dovela Dignea iz ovog kluba i uspostavila je dobar kontakt s Parižanima. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Aurier bi mogao doći na Nou Camp ovog ljeta ukoliko Katalonci odluče platiti 20 miliona eura koliko traži PSG. Aurier je ove sezone za PSG odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima i postigao je jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije