Barcelona konačno otkrila koliko je Neymar plaćen Santosu

Informacije koje su šokirale sve

Barcelona konačno otkrila koliko je Neymar plaćen Santosu

E. Čaušević
Teme:

Brazilski fudbaler Neymar u ljeto 2013. godine stigao je u Barcelonu iz Santosa.

Neymar je nakon dolaska na Camp Nou postao jedan od najboljih igrača ove ekipe, a prošle sezone proglašen je za trećeg najboljeg igrača svijeta. Ipak, njegov transfer u Barcelonu podigao je mnogo prašine.

Naime, španski mediji jedno vrijeme su tvrdili da je Barcelona prevarila "zakon" te da je Brazilac plaćen čak 86 miliona eura. Mnogo priča vodilo se najviše oko toga da li je Barcelona dala lažne informacija kako bi se zavarao porez na Neymara.

Ipak, oglasila se Susana Monje, potpredsjednica Barce koji je odlučila otkriti sve detalje ovog transfera. Ona nije ulazia u to koliko je Neymaru pripalo novca za transfer, već samo koliko je Santos profitirao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na iznenađenje mnogih Neymar je Barcu koštao samo 19.3 miliona eura! Santosu je prvo pripalo 17.3 miliona, a dva miliona dobili su nakon što je Neymar ušao u TOP 3 najboljih igrača svijeta. Zaista nevjerovatne informacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti