Barcelona ne zaboravlja legendarnog Cruyffa

Prva godišnjica smrti

Barcelona ne zaboravlja legendarnog Cruyffa

Legendarni holandski fudbaler Johan Cruyff dobit će spomenik ispred ulaza na stadion Nou Camp. 

U znak zahvalnosti za sve što je Cruyff tokom svog života uradio za katalonski klub, čelnici Barcelone će mu izgraditi statuu ispred Nou Campa i po njemu nazvati novi stadion na kojem će igrati drugi tim. 

Na prezentaciji održanoj nakon prve godišnjice Cruyffove smrti to je potvrdio i predsjednik španskog velikana Josep Maria Bartomeu.

"Cruyff je rušio barijere, on je bio čovjek zbog kojega smo mogli podići glave i vidjeti kako ništa nije nemoguće. Njegova smrt je bio veliki gubitak ne samo za nas u Barceloni već za sve koji vole nogomet", izjavio je Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cruyff je u Barcelonu stigao iz Ajaxa davne 1973. godine. Kao igrač se u katalonskom klubu zadržao do 1978. godine, nakon čega se vratio u ulozi trenera i vodio je tim do prvog naslova evropskog prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi