Barcelona nudi Messiju doživotni ugovor
Foto: EPA

Sigurni su da će pristati

Barcelona nudi Messiju doživotni ugovor

E. Čaušević

Jedan od najboljih igrača svijeta Lionel Messi još uvijek nije produžio svoju saradnju s Barcelonom.

Messijev ugovor s katalonskim klubom ističe na kraju ove sezone i vrlo lako se može desiti da Argentinac kao slobodan igrač napusti Nou Camp. Barcelona je ljetos objavila da je Messi produžio svoj ugovor do ljeta 2021. godine, ali je argentinski fudbaler to demantovao i poručio da pregovori još uvijek traju.

Međutim, navijači ovog kluba vjeruju da će Messi ostati u klubu u kojem je počeo svoju karijeru, te da je samo pitanje vremena kada će produžiti saradnju. U to vjeruju i čelnici kluba koji su spremili novu ponudu za Messija, a ukoliko to Argentinac prihvati ostat će do kraja karijere na Nou Campu.

Nešto slično desilo se prije nekoliko dana kada je Andres Iniesta potpisao "doživotni" ugovor s Barcom. Iniesta će do kraja karijere igrati u ovom klubu, a nakon toga dobit će neku funkciju u Barceloni, te Iniesta ima pravo u bilo kojem trenutku da završi karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isti ugovor će Barcelona uskoro ponuditi Messiju, a čelnici kluba su uvjereni da će Argentinac isti prihvatiti. S druge strane, navijači čekaju da iz kluba konačno objave sliku na kojoj Messi stavlja svoj potpis na novi ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi