Barcelona o kazni za Messija: Nije pošteno!
Foto: EPA

Reagovao katalonski velikan

Barcelona o kazni za Messija: Nije pošteno!

M. Šljivak

Lionel Messi kažnjen je jučer sa četiri utakmice suspenzije iz reprezentacije zbog prigovora pomoćnim sudijama u meču protiv Čilea.

Zvijezde Barcelone nije bilo u sinoćnjem porazu od Bolivije (2:0), a kaznu je Messi dobio svega nekoliko sati prije meča.

Za njega su kvalifikacije za Mundijal završene, a u zaštitu svog igrača je stao i katalonski tim.

Barcelona smatra da je kazna za Messija prestroga.

"Iznenađeni smo i ogorčeni na kaznu koju je dobio Messi. Ova kazna nije poštena. Pružamo podršku Lionelu, fudbaleru koji je pravi primjer kako se treba ponašati igrač na i van terena", saopštili su iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi će tako ostati bez nastupa za Gaučose u ostatku kvalifikacija, a ova selekcija je trenutno na trećem mjestu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi