Barcelona ponovo preuzela vrh Primere
Foto: EPA

Katalonci savladali Betis sa 2:0

Barcelona ponovo preuzela vrh Primere

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone slavili su na gostovanju protiv Betisa (2:0) u okviru 36. kola španske Primere.

Barcelona je od samog početka utakmice imala incijativu nad utakmicom, ali katalonski igrači nisu uspjeli u prvom poluvremenu da zaprijete golu Betisa. 

Posao Barci dodatno je olakšao Westermann koji je za samo sedam minuta dobio dva žuta, odnosno crveni karton.

Katalonci su u drugom poluvremenu svim silama krenuli po vodstvo. U 47. minuti sjajnu priliku imao je Luis Suarez koji je sam istrčao pred golmana domaćih, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Ipak, samo dvije minuta kasnije Barcelona je stigla do prednosti. Messi je centrirao u šesneasterac, a nevjerovatnu grešku odbrane i golmana Betisa iskoristio je Rakitić koji je pogodio za 1:0.

Nakon postignutog gola Barcelona je pokušala završiti posao u ovoj utakmici, ali se Betis uspješno branio. Nekoliko dobrih prilika propustio je Neymar, ali je previše komplikovao ispred gola.

Međutim, u samom finišu utakmice Barcelona je uspjela postići i drugi gol. Messi je fenomenalno asistira, a mrežu Betisa zatresao je Luis Suarez.

Barcelona je prva na tabeli Primere sa 85 bodova koliko ima i Atletico Madrid, dok je Betis na 13. mjestu sa 41 bodom.

Primera, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Betis - Barcelona 0:2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi