Barcelona ponovo ubjedljiva, Halilović kao Messi

Elche će po lošem pamtiti ovaj dvomeč

Barcelona ponovo ubjedljiva, Halilović kao Messi

Barcelona je nakon 5:0 protiv Elchea u prvom susretu osmine finala Kupa Kralja imala lagan posao u revanšu i još jednom je slavila, ovoga puta sa 4:0.

Katalonci su došli do još jedne ubjedljive pobjede za a sve je bilo jasno već u prvom poluvremenu. Najviše će se pamtiti gol za 1:0 iz 21. minute kada je Mathieu iz slobodnog udarca sjajno pogodio mrežu domaćih.

U 40. minuti je Roberto postigao pogodak za 2:0, a samo tri minute kasnije Pedro je sa bijele tačke povisio na 3:0 što je bio rezultat prvog poluvremena. Konačnih 4:0 postavlja Adriano golom u posljednjim sekundama meča.

Barcelona će u narednom kolu na megdan Atletico Madridu, koji je večeras izašao kao pobjednik iz dvomeča protiv svog gradskog rivala. Elche je u ovom dvomeču sa Kataloncima nastradao sa ukupnih 9:0.

Ono po čemu će se pamtiti meč Elchea i Barcelone jeste debitantski nastup Alena Halilovića u jednoj zvaničnoj utakmici prvog tima katalonskog kluba. Nesuđeni bh. reprezentativac je u igru ušao u 62. minuti umjesto Traorea.  Interesantno, Halilović je nosio dres sa brojem 30 baš kao i Messi u svom prvom nastupu za Katalonce.

Vrijeme će pokazati da li je to samo puka slučajnost ili je Alen zaista prirodni Messijev nasljednik kako se već odavno najavljuje.

Kup Kralja, 1/8 finala:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Elche - Barcelona 0:4

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.