Barcelona predstavila novi stadion: Otok Nou Camp

Projekat vrijedan 600 miliona eura

Barcelona predstavila novi stadion: Otok Nou Camp

Još pod vodstvom predsjednika Sandra Rosella rodila se ideja o rekonstrukciji stadiona Nou Camp i dvoraneBlaugrana, a prije nešto više od godinu dana Sportsko društvo Barcelona odobrilo je ovaj projekat.

Radi se o projektu vrijednom nevjerovatnih 600 miliona eura, a on uključuje potpunu rekonstrukciju Nou Campa i Palau Blaugrane.

"Taj je projekt ispisati historiju. On će u potpunosti promijeniti lice Barcelone, ali i svjetske standarde. Pred nama je veliki izazov, a na njemu će raditi samo najbolji od najboljih", rekao je predsjednik Barcelone Josep Bartomeu.

Nou Camp će dobiti najmodernije osvjetljenje, neviđeno do sada na fudbalskim terenima, a planirana je i izgradnja tribine posebno za porodice fudbalera.

Pored posebnog sektora za gostujuće navijače najbitniji dio rekonstrukcije je veliki krov, kao i veliki LED ekrani na kojima će se “izbliza” moći pratiti dešavanja na terenu.

Novi, rekonstruisani stadion već ima novo ime - "Otok Nou Camp".

Košarkaši bi pak dobili 7.500 novih mjesta, pa bi novi maksimalni kapacitet dvorane iznosio 10.000 gledalaca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.