Barcelona pronašla način da odgodi Neymarovu suspenziju?

Katalonci se i dalje nadaju da će Neymar igrati El Clasico

Barcelona pronašla način da odgodi Neymarovu suspenziju?

Teme:

U Barceloni se još uvijek nadaju da bi Neymar mogao zaigrati na El Clasicu koji se igra u nedjelju na Santiago Bernabeu. Nakon što je zadnja žalba Barcelone Fudbalskoj federaciji Španije na njegovu suspenziju u trajanju od tri meča odbijena, iz katalonskog kluba su potvrdili da su sada žalbu uputili i Sudu za arbitražu u sportu.

Ovaj sud je danas imao redovno zasijedanje, međutim Barcelona žalbu nije predala na vrijeme da bi ona bila razmatrana na ovom sastanku.

Ipak, Barcelona je predala žalbu nešto kasnije, ali još uvijek u okviru zakonskog roka od 15 dana, a sve u pokušaju da se suspenzija odgodi.

Katalonci smatraju da, pošto je žalba upućena, Neymarova suspenzija mora biti odgođena sve dok sud ne donese odluku na sljedećem zasjedanju.

U ovom slučaju, Sud za arbitražu u sportu bi morao sazvati hitnu sjednicu u subotu, što nije praksa ovog organa koji se inače sastaje svakih sedam dana.

Čelnici katalonskog kluba se nadaju da sud neće sazivati hitnu sjednicu, što bi značilo da će Neymarova suspenzija početi teći tek nakon sljedećeg sastanka Suda na kojoj bi se raspravljalo o istoj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dakle, Neymar bi mogao nastupiti na El Clasicu, a njegova suspenzija bi počela tek nakon što ovo sudsko tijelo donese svoju odluku na redovnom sastanku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi