Barcelona pružila podršku Lionelu Messiju
Foto: EPA

Pružili mu podršku

Barcelona pružila podršku Lionelu Messiju

E. Čaušević

Španski Vrhovni sud danas je potvrdio kaznu za Lionela Messija u trajanju od 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza.

Fudbaler Barcelone je prošle godine proglašen krivim za utaju poreza zajedno sa svojim ocem Jorgeom. Messi se odlučio žaliti na ovu odluku, ali je danas Vrhovni sud u Španiji potvrdio ovu kaznu za zvijezdu katalonskog kluba. Međutim, Messi neće kaznu služiti iza rešetaka jer zakon u Španiji dozvoljava da se svaka kazna manja od dvije godine služi uslovno.

Današnja vijest je uplašila navijače Barcelone i fanove Lionela Messija, ali su svi odahnuli kada su saznali da Messi ne mora ići u zatvor. Podršku argentinskom fudbaleru pružila je i Barcelona koja je večeras objavila saopštenje povodom današnjih dešavanja.

"Klub želi ponovo pružiti podršku Lionelu Messiju, njegovom ocu Jorgeu i njihovoj porodici. Danas je predsjednik Josep Maria Bartomeu razgovarao s Messijevom porodicom i iskazao im je punu podršku. Oni su bili veoma zahvalni što je klub tokom cijelog slučaja bio iz njih. Klub nastavlja čvrsto stajati uz Lea Messija, njegovog oca i njegovu porodicu", navodi se u saopštenju Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije