Barcelona ruši rekord zbog Dembelea

Bundesliga bi mogla pamtiti ovaj transfer

Barcelona ruši rekord zbog Dembelea

Barcelona je ovog ljeta spremna srušiti rekord Bundeslige po visini obeštećenja za jednog fudbalera, prenosi njemački Bild. 

Čelnici katalonske ekipe dugo vremena su zainteresovani za super talentovanog veznog fudbalera Borussije Dortmund Ousmanea Dembelea, ali obzirom da on ima ugovor sa Dortmundom do ljeta 2021. godine, Barci će biti veoma teško da ga dovede.

Ipak, kako prenosi Bild, Katalonci su spremni da obore čak i rekord Bundeslige po visini obeštećenja za jednog fudbalera, a dosadašnji rekord drži Kevin De Bruyne koji je na ljeto 2015. godine iz Wolfsburga u Manchester City prešao za čak 75 milina eura.

Podsjetimo, Dembele je u Dortmund stigao prošlog ljeta iz Renna, a u prvoj sezoni u novom kklubu odigrao je ukupno 49 mečeva te je postigao 10 golova uz čak 21 asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi