Barcelona rutinski do pobjede protiv Celtica

Prijateljska utakmica u Glasgowu

Barcelona rutinski do pobjede protiv Celtica

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone savladali su večeras Celtic (3:1) u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu.

Ekipa Luisa Enriquea odigrala je prvu pripremnu utakmicu pred novu sezonu, a Katalonci su u Glasgowu bili bolji od domaćina Celtica. Katalonska ekipa od samog početka utakmice je imala incijativu na sredini terena, a to se isplatilo već u 11. minuti utakmice.

Aleix Vidal je nakon sjajno prodora po desnoj strani uposlio Ardu Turana koji je s vrha kaznenog prostora loptu smjestio u rašnje Celtica za vodstvo Barce od 1:1.

Ipak, u 29. minuti Celtic je uspio da izjednači. Veliku grešku Martineza iskoristio je Griffiths koji je pogodio za 1:1. Međutim samo minutu kasnije Barca je ponovo povela autogolom Ambrosea.

Katalonska ekipa je posao u ovoj utakmici završila u 41. minuti kada je nakon asistencije Suareza mrežu Celtica zatresao Munir. Na kraju se ispostavilo da je ovo konačan rezultat ove prijateljske utakmice.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi