Barcelona rutinski protiv Betisa
Foto: EPA

Pobjedom otvorili novu sezonu La Lige

Barcelona rutinski protiv Betisa

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na domaćem terenu savladali Betis (2:0) u okviru prvog kola španske La Lige.

Katalonski klub je u večerašnjoj utakmici bio znatno oslabljen, no to im nije predstavljao problem da stignu do prva tri boda u novoj sezoni. Barca je do prednosti stigla u 36. minuti utakmice kada je Deulofeu htio uposliti Messija, no loptu je zakačio Tosca koji je postigao autogol za 1:0.

Dvije minute kasnije Betis je imao sjajnu šansu da dođe do izjednačenja, ali je Mascherano u posljednji trenutak spriječio Garciju da zatrese mrežu Ter Stegena. Već u sljedećem napadu Barca je kaznila Betis.

Katalonski su odigrali fenomenalnu akciju, Deulofeu je upisao asistenciju, a na 2:0 povisio je Sergi Roberto. Barca je mogla postići u finišu prvog dijela i treći gol, no Messi je iz slobodnjaka pogodio prečku.

Messi u ovoj utakmici zaista nije imao sreće jer je u drugom poluvremenu čak dva put uzdrmao stativu Betisa. Barca je do kraja utakmice imala incijativu na sredini terena, te nije dozvoljavala gostima da ozbiljno zaprijete njihovom golu. Na kraju je ostalo Barcelona - Betis 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 1. kolo:

Barcelona - Betis 2:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi