Barcelona se mučila s Eibarom, pobjeda za utjehu
Foto: EPA

Katalonci trijumfovali s 3:2

Barcelona se mučila s Eibarom, pobjeda za utjehu

E. Škorić

Nogometaši Barcelone večeras su ostali bez titule i morali su čestitati Real Madridu na naslovu.

Barcelona je na Nou Campu ugostila Eibar, te je došla do teške pobjede, ali to joj nije bilo dovoljno za titulu, pošto je Real slavio u Malagi.

Počelo je sjajno za goste iz Baskije, pa je u sedmoj minuti Takashi Inui zabio na ubačaj Andera Cape.

Onda je uslijedila velika dominacija Barcelone, Suarez je imao dvije dobre šanse, ali je ostalo 1:0 za goste na poluvremenu.

I kada je sijevalo pred golom Eibara, ovaj tim je došao do 2:0. Inui je je u 61. minuti pogodio još jednom, ali samo dvije minute kasnije Junca autogolom smanjuje na 2:1.

Mogla je Barca da izjednači u 69. minuti, ali je Messi promašio penal, no ubrzo je Suarez zabio za 2:2. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 75. minuti Capa je dobio crveni karton jer je skrivio novi penal za Barceonu, a Messi je ovaj put bio precizniji za 3:2 i pobjedu Barce za kraj. U nadoknadi Messi zabija novi gol, Barca je slavial s 4:2, ali ništa od slavlja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti