Barcelona se nada da Argentina neće u baraž
Foto: EPA

Ostaju bez Messija protiv Seville

Barcelona se nada da Argentina neće u baraž

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine igra jedne od najgorih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u novijoj historiji.

Do kraja kvalifikacija ostala je samo jedna utakmica u kojoj Argentincima treba pobjeda kako bi ukoliko se poslože drugi rezultati plasirali direktno na SP ili u krajnjem slučaju u baraž. No, jasno je da meč protiv Perua neće biti nimalo lagan za Gaučose koji se nalaze u očajnoj formi.

Sigurno je da bi se u ovom slučaju Argentinci zadovoljili i sa plasmanom u baražu u kojem bi se sastali sa Novim Zelandom. Međutim, tom raspletu situacije najmanje se nadaju u Barceloni.

Naime, ukoliko Argentina izbori baraž mečevi sa Novim Zelandom igraju se 8. i 15. novembra. U tom slučaju Lionel Messi i Javier Mascherano bi propustili derbi La Lige protiv Seville koji je na programu 5. novembra i sigurno bi bili upitni za meč sa Leganesom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Koliko je Messi ove sezone važan za Barcelonu najbolje pokazuje činjenica da katalonski tim još uvijek nema poraza, a Argentinac je u sedam utakmica postigao čak 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi