Barcelona se "obrukala" ponudom za Coutinha

Liverpool ih ekspresno odbio

Barcelona se "obrukala" ponudom za Coutinha

E. Čaušević

Barcelona već nekoliko sedmica pokušava da u svoje redove dovede Philippea Coutinha, ali Liverpool ne želi da proda svog najboljeg igrača.

Nakon što je Neymar napustio Barcelonu ovaj klub je krenuo u potragu za njegovom zamjenom, a prvi na listi želja Katalonca nalazi se Coutinho. Brazilski fudbaler ima veliku želju da svoju karijeru nastavi na Nou Campu, no veliki problem u svemu tome predstavlja Liverpool.

Redsi jednostavno ne žele da prodaju svog najboljeg igrača, a da se to desi potrebno je da Barca pošalje ponudu koja će ih oboriti s nogu. Engleski mediji jučer su objavili da je Liverpool odbio ponudu od 118 miliona funti za Coutinha što je iznenadilo javnost, no kada su procurili detalji te ponude jasno je zašto su Redsi to uradili.

Naime, Barcelona je ponudila 118 miliona funti za brazilskog fudbalera, ali bi ovaj iznos bio isplaćen ukoliko se ispune određene klauzule. Čelnici katalonskog kluba su bili spremni odmah da plate 82 miliona funti, te da u ugovor stave zanimljivu kategoriju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je imala namjeru da plati dodatnih 36 miliona funti za Coutinha ukoliko Brazilac osvoji Zlatnu loptu u dresu ovog kluba. Ipak, iz Liverpoola su se ekspresno oglasili, te su odbili i ovu ponudu Katalonaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi