Barcelona se uključila u borbu za Blinda
Foto: EPA

Katalonci traže pojačanja

Barcelona se uključila u borbu za Blinda

M. Šljivak

Ekipa Barcelone uključila se u trku za dovođenje sjajnog defanzivca Ajaxa Daleya Blinda.

Sjajnim partijama u dresu reprezentacije Holandije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Blind je privukao pažnju mnogih ekipa.

Nakon što su engleski velikani Liverpool i Arsenal pokazali interes za dovođenje 24-godišnjeg fudbalera, Barcelona je odlučila da se aktivno uključi u borbu za usluge ovog fudbalera, te su spremni da pokvare posao ostalim zainteresovanim stranama.

Ipak, Blind je Barceloni tek rezervna opcija. Ako bi uspjeli osigurati usluge Jeremyja Mathieua iz Valencije, otpala bi opcija dovođenja Blinda na Nou Camp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.