Barcelona sprema ponudu za Realovog veznjaka
Foto: EPA

Valverde želi Matea Kovačića u svojoj ekipi

Barcelona sprema ponudu za Realovog veznjaka

Mnogi se sjećaju šokantnog transfera Luisa Figa iz Barcelone u redove najvećeg rivala, Real Madrida. Figo je nakon toga pakleno dočekivan kada god bi, u dresu Kraljeva, igrao na Nou Campu. Pored Figa još je nekolicina fudbalera napravila transfer iz Reala u Barcu ili obratno, a sada se čini da bi još jedan takav transfer mogao biti na pomolu.

Nakon dosta razočaravajuće prošle sezone, Enrique je napustio trenersku poziciju u Barceloni, a na njegovo mjesto je došao Ernesto Valverde. Novi trener Barce sada želi dovesti nekoliko pojačanja kako bi naredna sezona bila uspješnija za katalonski klub.

A sudeći prema španskom Don Balonu, jedna od Valverdeovih želja je i vezni fudbaler Reala, Mateo Kovačić, te se Barca sprema uputiti ponudu za mladog Hrvata.

Novi trener Barce bi bio izuzteno zadovoljan ukoliko bi hrvatski reprezentativac zamijenio Madrid Barcelonom, jer nije tajna da su na Nou Campu u potrazi za pojačanjima u veznom redu. Barci su, naime, potrebni igrači koji će zamijeniti prazninu nastalu odlaskom Xavija, ali i onu koja će nastati kada Andres Iniesta okonča karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, špekuliše se da Kovačić za sada nije oduševljen idejom da pređe u Barcelonu, dok ga navijači Reala vide kao nasljednika njegovog sunarodnjaka Luke Modrića, koji je već zagazio u četvrtu deceniju života.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi