Barcelona spremila veliki novac za tri nova imena

Tri igrača na listi želja

Barcelona spremila veliki novac za tri nova imena

E. Ganibegović

Barcelona je nakon prodaje jednog od najboljih nogometaša svijeta Neymara, odlučila da svoje redove pojača sa čak tri nova imena.

Neymar je u nevjerovatnom transferu napustio Camp Nou i priključio se PSG-u, a sada za novac koji je pristigao na njihovu adresu žele da ulože u tri igrača.

Novi trener Barcelone Ernesto Valverde vidi rješenje u Philippe Coutinhu, Ousmaneu Dembeleu i Inigu Martinezu.

Već je od ranije poznato da ekipa sa Nou Campa radi na dovođenju Coutinha i Dembelea. Šef Liverpoola Jurgen Klopp ne želi da pusti svog ponajboljeg igrača, ali bez obzira na to Bacelona je spremna poslati veliku ponudu na adresu Redsa. Postavlja se pitanje da li će ekipa sa Enfielda odoljeti velikim novcima Barcelone.

Dembele je također igrač koji se u posljednje vrijeme povezuje sa ekipom Valverdea, tako da je realizacija ovog transfera sve izvjesnija, pogotovo iz razlog što je Dembele nedavno izjavio kako ne bi imao ništa protiv igranja za jedan od najboljih klubova na svijetu. Barcelona je također za usluge igrača Borussije Dortmunda spremila ogromnu svotu novcu. 

Igrač koji se našao na listi želja Valverdea je i Inigo Martinez, koji trenutno nosi dres Real Sociedada. Prošle sezone je bio jedan od najstandardnijih i najboljih igrača Sociedada, tako da ne čudi interesovanje Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ekipi sa Nou Campa novac nije problem, jer su prodajom Brazilca napravili veliki profit, tako da su sada spremili 198 miliona funti za trio Coutinho-Dembele-Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi