Barcelona u četvrtak spremala avion za Mbappea
Foto: EPA

PSG 'krenuo u akciju' kada se saznao Barcin plan

Barcelona u četvrtak spremala avion za Mbappea

Barcelona je, navodno, bila nadomak realizacije transfera super talentovanog Monacovog tinejdžera Kyliana Mbappea, ali je PSG, ipak, intervenisao i osigurao još jedno veliko pojačanje.

Prema riječima novinara Duncana Castlesa, dopisnika mnogih uglednih portala i časopisa, čelnici PSG-a su se odlučili na agresivniji pristup kada su saznali da se Barcelona sprema poslati avion po Mbappea, kako bi mladog Francuza doveli na preglede u Kataloniju.

Sve se ovo dešavalo zadnjeg dana prelaznog roka, a Castles je, govoreći na The Transfer Window podcastu, istakao da su čelnici Barce mislili da će uspjeti postići dogovor s Mbappeom.

"Barcelona je napravila veliki pomak u pregovorima. Pomak je bio toliki da su ljudi još u srijedu mislili da će se transfer realizovati", rekao je Castles, pa nastavio:

"Već su spremili avion koji je trebao Mbappea dovesti iz Francuske u Kataloniju. On je trebao stići na ljekarske preglede koji su bili zakazani za četvrtak. Međutim, to je navelo PSG na akciju."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zaustavili su postizanje dogovora s Barcom, osigurali Mbappeaov potpis i dogovorili sve s Monacom. Dogovorili su da će uzeti igrača na posudbu uz obavezu da ga kupe naredne sezone, što pomjera isplaćivanje naknade za sljedeću godinu kako bi se izbjegle sankcije zbog Finansijskog fair playja.

Nešto ranije ovog ljeta, u julu, Le Parisien je izvještavao da je Barca kontaktirala Mbappeove predstavnike, kada je Neymar već bio na izlaznim vratima Nou Campa. Ipak, PSG je još jednom pomrsio planove Katalonaca i nakon Neymara, ekipi dodao i sjajnog Mbappea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti