Barcelona uz dosta sreće savladala Levante

Utakmica 23. kola španske Primere

Barcelona uz dosta sreće savladala Levante

E. Čaušević
Teme:

Fudbaler Barcelone savladali su na gostovanju ekipu Levantea (2:0) u okviru 23. kola španske Primere.

Barcelona je prvu dobru šansu imala već u prvoj minuti utakmice. Messi je sjajno asistirao za Suareza koji je izašao sam pred golmana Levantea, ali nije uspio postići gol. Na odbijenu loptu naletio je Iniesta, ali je njegov udarac otišao preko prečke.

Samo dvije minute kasnije Barcelona je odigrala sjajnu akciju. Iniesta je uposlio Messija koji je zatresao mrežu domaćih, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. Ipak, ovaj put sudije su napravile veliku grešku.

Katalonska ekipa nastavila je sa napadima, a zaprijetio je i Neymar koji je odlično šutirao u desni ugao golmana Levantea, ali je Marino sjajno obranio udarac braziskog fudbalera. Ipak, samo četiri minute kasnije Barcelona je stigla do vodstva. Suarez je htio loptu vratiti na peterac, ali je ona zakačila Navarra i završila u mreži domaće ekipe.

Suarez je u 25. minuti ponovo imao sjajnu priliku. Neymar je asistirao, ali je Urugvajac sa samo nekoliko metara loptu poslao pored lijeve stativa golmana Levantea. Prvu šansu Levante je imao u 38. minuti utakmice kada je Morales odlično šutirao, ali je pogodio stativu.

Početkom drugog poluvremena Levante je imao još jednu dobru šansu. Giuseppe Rossi je zaprijetio sa vrha kaznenog prostora, ali je Bravo sjajno odbranio i ovaj pokušaj domaćih. Barcelona je u drugom poluvremenu imala loptu u svom posjedu, ali nisu uspjevali ozbiljnije za zaprijete golu Levantea.

Iako je Levante prijetio Kataloncima do samo finiša, Barcelona je u sudijskoj nadoknadi utakmice uspjela sitići do drugog gola. Nakon kontre mrežu domaćih pogodio je Suarez.

Barcelona je lider na tabeli Primere sa 54 boda, dok je Levante fenjeraš sa 17 bodova.

Primera, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Levante - Barcelona 0:2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi